News:

Het forum is momenteel niet in staat om mails te versturen aan Outlook.com adressen, we werken hard aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.
Author Topic: NS plan E  (Read 1759 times)

Offline Supercitroen

  • Algemene moderator
  • *****
  • Posts: 32
NS plan E
« on: 29 March 2014, 16:52:45 »
Naast mijn Belgische ontwikkelingen voor MSTS werk ik ook aan enkele Nederlandse projecten. De NS plan E is een rijtuigserie die in de jaren '50 is gebouwd ter vervanging van de houten rijtuigen die op dat moment nog bij de NS reden. Er werden rijtuigen geleverd in twee verschillende klassen. Verder was er een gecombineerd bagage- en restauratierijtuig. Ook een postvariant mocht niet ontbreken.
Van deze laatsten hebben enkelen meegereden in de eerste, tijdelijke benelux-trekduw.

Voor de plan E's gaat de ontwikkeling op dit moment eigenlijk twee kanten op. Er moeten nog een aantal modelvarianten (1e klas, restauratie en post) verder afgebouwd worden, aan de andere kant wordt met het 2e klas rijtuig gewerkt aan het maken van verschillende varianten door de tijd heen.
Dit houdt niet alleen het aanpassen van een texture hier en daar in. Ook wordt gekeken naar de aanpassingen door de tijd heen. Denk hieraan bijvoorbeeld aan de extra vering die aan de draaistellen is aangebracht.

De rijtuigen gaan in drie verschillende tijdsuitvoeringen komen:
-1955-1956, in de afleveringsstaat en voor de deklassering, restauratie heeft coupé's
-ongeveer 1960-1966, extra vering aangebracht, klasseborden nog aanwezig, restauratie heeft open afdeling
-vanaf jaren '70, dus inclusief reclamebanen

Naast deze varianten zullen er later dus nog varianten in de vorm van de beneluxrijtuigen, begeleidingswagens (zowel meettrein als ongevallentrein) en fietsenwagens komen. Tevens ook enkele museale varianten, denk hierbij aan de rijtuigen van de SHD en het spoorwegmuseum.

Kortom: de rijtuigen zullen in verschillende delen te downloaden zijn. ik wil binnen enkele dagen het eerste deel als een soort van open beta uitgeven. Welk deel dat wordt is nog even een verrassing!
Offline Marc

  • Forumbeheerder
  • *****
  • Posts: 2622
Re: NS plan E
« Reply #1 on: 29 March 2014, 21:55:57 »
prachtig gewoon, supercitroen, keep up the good work
vragen of problemen : bogaert_marc-at-hotmail.com of marc-at-btsm.be  (via skype : bogaert_marc-at-hotmail.com)